3x toeval bestaat niet – februari #1

Albert Einstein

Laat ik meteen maar met de deur in huis vallen: ik geloof niet in toeval. Ik durf gerust te zeggen dat toeval niet bestaat. Het is natuurlijk mijn bescheiden mening, maar let er voor de aardigheid gewoon eens op in je eigen leven. Zijn bepaalde voorvallen dan soms niet té toevallig?

De komende tijd ga ik ‘toevalligheden’ bijhouden. Voor mezelf, maar ook om een aantal ervan te delen op mijn blog. Misschien maak ik er wel een maandelijkse rubriek van.

Oké, komen ze! 3 ‘toevalligheden’ van februari (en ik lieg niet!):

 • Mijn favo kapper is weg uit Heerenveen, waardoor ik op gevoel een nieuwe kapper uit het team kies. Op de dag dat ik een afspraak met haar maak, zie ik in de agenda van mijn telefoon dat een oud-klasgenoot die dag jarig is. Ik heb in geen jaren aan die hele jongen gedacht en denk nog: “Goh, vreemd dat hij in mijn agenda staat”. Als ik vervolgens bij die nieuwe kapper zit, blijkt die oud-klasgenoot haar vriend te zijn. Het klinkt misschien heel zweverig, maar dat was voor mij een teken dat ik goed naar mijn gevoel heb geluisterd bij het kiezen van een nieuwe kapper. Dit bleek ook achteraf: ik voelde me op m’n gemak & m’n haar was niet verknipt ;-).
 • Ik draag stenen ter bescherming van mijn aura. En ja, dat mag je gerust vreemd vinden. Mijn stenen waren op een bepaald moment echter ‘leeg’, ik had dus nieuwe nodig! Nu zit de bewuste winkel waar ik ze haal in de buurt van mijn werk, best een eindje van mijn woonplaats. De winkel is sinds kort echter niet meer op mijn werkdagen geopend. Ik zei daarom nog tegen mijn collega dat ik de volgende dag naar een andere winkel zou gaan, in de buurt van mijn woonplaats. Een half uur later word ik op mijn mobiel gebeld. Guess who: de eigenaresse van de winkel waar ik normaliter heen ga. Ik kan aansluiten bij een workshop waar ik me tijden terug voor had opgegeven, maar waar nog geen datum voor was geprikt. Aanstaande zaterdag. Ik kan! En als ik er dan toch ben, kan ik gelijk nieuwe stenen aanschaffen. Tóevallig!
 • Ik heb ’s ochtends vrijwel altijd haast. Iets met slecht time-management. Leerpuntje ;-). Op één van mijn werkdagen rijd ik zoals altijd binnendoor. Je  kunt daar alleen beter niet te veel verkeer tegenkomen, vooral met nat weer is dat een drama. Je moet dan namelijk continue de berm in en die berm is niet stevig kan ik je vertellen. Er zijn echter 3 punten waar een uitsparing is gemaakt, zodat je wat extra ruimte hebt om aan de kant te gaan voor tegenliggers. Ik kom vervolgens precies 3 keer een auto tegen. Jij mag raden waar. En nee, ik heb niet hoeven wachten op een tegenligger of flink moeten gassen om precies op dat punt te komen.

Wanneer dacht jij afgelopen maand: ‘Goh, toevallig!’?

6 comments

 1. Anja Bokhorst says:

  Kwam via Luuk zijn Facebook jouw Blog tegen. En moet zeggen dat we volgens mij wel een beetje dezelfde interesses hebben. Leuk om te lezen. Alleen zijn mijn kleintjes al wat groter. En weet je wat . Ik verkoop edelstenen. hahaha

  Groetjes verre buurvrouw Anja 🙂

   • Anja Bokhorst says:

    Moest wel lachen gisteren. Ik had net berichtje gestuurd, en ging toen nog even lopen. ( doe ik meestal in het donker als niemand me ziet met die stokken. 😉 ) En toen stond je voor het raam. Ik dacht toeval bestaat niet haha Ik test ze niet echt, zijn wel mensen die zeggen dan kun je wel. Maar durf dat nog niet zo goed. Maar je mag altijd een keer komen kijken hoor. Vrijblijvend natuurlijk. Ik stuur je wel even mijn Facebook pagina , als dat lukt . Dan kun je even kijken. We moeten maar een keer even kletsen. Lijkt me leuk.

    • Yneke says:

     Whahaha, loop jij stiekem met stokken rond ;-)? Ik heb jou toen helemaal niet gezien haha. Binnenkort maar eens een kopje thee doen :). Heb al even lopen neuzen op je pagina, heel erg leuk!!

Geef een reactie