Inspirerend mens – Mijn moeder

Parijs - Mama & dochters 337“Mijn moeder is de stille kracht achter ons ouderlijk gezin.”

Er zijn heel veel mensen die mij geïnspireerd hebben en het lijkt me leuk om de komende maanden af en toe een artikel te wijden aan zo’n Inspirerend Mens. Het is vandaag Moederdag en ik start deze rubriek dan ook met mijn eigen lieve moeder. Een vrouw waar ik diep respect voor heb en heel veel van houd. Een heel inspirerend mens wat mij betreft. Benieuwd waarom? Dat vertel ik je graag!

Inspirerend, omdat…
… ze MIJN MAMA is. Ze heeft mij negen maanden gedragen, op de wereld gezet en daarna liefdevol grootgebracht. Ik heb daarnaast ook nog twee zussen en een broer(tje), dus het was altijd een gezellige drukte bij ons thuis. Met nadruk op ‘gezellige’, want mijn moeder is niet snel gestresst te krijgen. Voor de zorg van vier kinderen draaide mijn moeder haar hand dus niet om en daar heb ik diep respect voor. Ze is zachtaardig, zorgzaam, creatief en ze was er vroeger gewoon altijd. Ik heb dat als enorm fijn ervaren en ook nu nog kan ik altijd bij haar terecht. Ze is echt de stille kracht achter ons ouderlijk gezin. Ik kan me geen betere moeder (en oma!) wensen en hoop dat Jonah later ook zo blij is met mij als moeder ♥.

Mijn mooiste jeugdherinnering
Mijn mooiste jeugdherinnering samen met m’n moeder is het (in mijn hoofd) wekelijkse bezoekje aan het bos. In de lente/zomer in ieder geval, want dan gingen we vlindertjes spotten. Samen met m’n zussen, broertje en moeder liep ik dan heel stilletjes door het bos en we verwonderden ons over een bijzondere vlinder, vogel of ander natuurwezen. Ik weet tot op de dag van vandaag dat we bijvoorbeeld eens een groene vlinder spotten. Ik had nog nooit een groene (dag)vlinder gezien, dus vond dat toen heel bijzonder! Ik ben nog steeds dol op de natuur en ben blij dat ik dat in mijn jeugd heb meegekregen. Nog steeds is het bos bij mijn ouders mijn lievelingsbos. Ik was er toevallig vorige week nog, samen met Jonah en m’n moeder. Puur genieten!

Wist je dat mijn moeder…

  1. …heel creatief is en onder andere heel mooi kan tekenen en schilderen?
  2. …de heerlijkste taarten bakt?
  3. …iedere dinsdag op haar twee even oude kleinzoons past en dit zonder enige moeite doet? Echt een oer-moeder/oma om het zo maar even te noemen. ’s Avonds staat het eten dan ook nog eens voor mijn zus en mij klaar.
  4. …ook boerin is? En administratief medewerkster? En redacteur voor diverse blaadjes? En kokkin? En schoonmaakster? En tuinvrouw? En zo kan ik nog wel even doorgaan ;-).
  5. …gewoon de ALLERliefste moeder is ♥?
Parijs - Mama & dochters 220

Mijn moeder is een grote inspiratiebron voor mij. Nu ik zelf moeder ben waardeer ik haar misschien nóg wel meer. Hoe relax en liefdevol zij vier kinderen heeft grootgebracht, terwijl ze daarnaast ook gewoon haar werkzaamheden als boerin had, dat doe ik haar niet gauw na.

Bedankt lieve mama, voor al jouw LIEFDE. Hopelijk kan ik daar nog heel wat jaren van genieten!

Geef een reactie