Magic Mirror (PresentChild)

appel

Heb jij ooit in een spiegel gekeken die je vervolgens vertelt hoe mooi je bent? Hoe prachtig, liefdevol en krachtig je bent? Die onvoorwaardelijk van je houdt?

Heb jij ooit in een spiegel gekeken die jou niet alleen je buitenkant laat zien, maar vooral aandacht heeft voor je binnenkant? Die je eerlijk vertelt aan welke innerlijke stukken je mag werken, hoe confronterend dat soms ook kan zijn?  Die doorgaat, totdat je de boodschap begrijpt? Puur en alleen, omdat die spiegel onvoorwaardelijk van je houdt?

Waarschijnlijk zal je eerste antwoord “Nee” zijn, zo’n spiegel bestaat niet. Niets is echter minder waar. Die prachtige, levensechte spiegel is gratis beschikbaar. Ik zal het je nog mooier vertellen: of je het nou wilt of niet, je wordt er hoe dan ook mee geconfronteerd.

Waar je die spiegels kunt vinden? Je kunt beter vragen: waar niet? Alles waar jij mee geconfronteerd wordt is een spiegel van jouw ‘binnenkant’. Álles. In dit geval wil ik het echter over een specifieke spiegel hebben: jouw kind (of dat van een ander). Ieder kind in jouw omgeving is namelijk als een spiegel voor jou. Ieder kind waar jij contact mee hebt. Heb je dus zelf één of meerdere kinderen, count your blessings :-)! Zij zullen jou namelijk keer op keer, dag na dag laten zien waar je aandacht aan mag geven. Wat je in jezelf mag omarmen of juist los mag laten. Zij doen dat puur vanuit liefde, onvoorwaardelijke liefde. En nee, dat vinden we niet altijd prettig. Een kind dat schreeuwend dingen in de rondte gooit, uit onmacht om zich heen slaat of continue aan je been hangt en dit dan ook nog eens in het openbaar doet…Wat zal de omgeving wel niet denken?! Het mooie is: daar trekt een kind zich nou net niks van aan. Een kind vertoont dit gedrag niet om jou te pesten, maar omdat hij van je houdt. Onvoorwaardelijk.

Met name kleine kinderen hebben vaak nog een pure verbinding met ‘boven’. Ze zijn nog niet enorm geconditioneerd en voelen haarfijn aan wat echt aan jou is en wat niet. Ze voelen precies aan wat je los mag laten en wat juist meer aandacht verdient en dat laten ze zien op ieder moment van de dag; 24/7. Ze willen je triggeren, een onverwerkte emotie bij je naar boven halen of je laten zien dat je stukken van jezelf verbergt die gezien mogen worden!

Be yourself

Ze willen dat jij van jezelf houdt, precies zoals zij ook van jou houden. Onvoorwaardelijk. Je hoeft voor je kind niet perfect te zijn, als je maar je best doet. Fouten maken hoort bij  het leven. We zijn echter vaak anders geconditioneerd en alles moet zo perfect mogelijk zijn. JIJ moet perfect zijn.  Dat we daardoor vaak volledig in de stress schieten, onszelf allemaal dingen aanpraten die we zogenaamd ‘moeten’ doen en onszelf volledig voorbij razen… Dat is voor een kind niet te begrijpen. Waarom doen we onszelf zoveel leed aan, terwijl het nergens voor nodig is. Écht niet.

Ik heb zelf zo’n waarachtige spiegel in huis. Mijn ‘Magic Mirror’: Jonah. Een prachtiger  geschenk heb ik in mijn hele leven nog nooit ontvangen. Hij brengt me zóveel moois. Zoveel kracht, zoveel ontwikkeling, maar bovenal: zóveel LIEFDE. Door zijn Liefde, kan ik niet meer om mijn eigen Liefde heen. Het is soms zo ‘makkelijk’ om je hart op slot te zetten. Om hard en streng te zijn voor jezelf en je omgeving. Als zo’n klein mannetje z’n armpjes echter om je heen slaat en je bedelft onder de kusjes, dan verdwijnt die strengheid als sneeuw voor de zon.

Soms laat je kind echter gedrag zien, waar jij je misschien geen raad mee weet. Dan zijn het geen kusjes die je krijgt, maar dan zie je een continue boos of verdrietig kind… Of een kind dat volledig over zich heen laat lopen en totaal geen grenzen aangeeft. Het is allemaal een seintje naar JOU! Soms heb je iets echter zó diep weggestopt, dat je niet herkend wat je kind je wil laten zien. Of misschien wíl je het niet herkennen, is het te pijnlijk. Als je echter wilt dat het gedrag van je kind verandert, mag je iets aan JOUW gedrag veranderen. Je kind wil dat je jezelf omarmt, precies zoals je bent (authenticiteit!). Nieuwsgierig naar praktijkvoorbeelden of wil je wel eens weten hoe dit nou precies werkt? Dan kan ik je van harte het boek ‘Het Fluisterkind’ aanbevelen.

Daarnaast kan een sessie bij een kindertolk je enorm op weg helpen bij het begrijpen van de boodschap van je kind. Een kindertolk werkt met de PresentChild/Fluisterkind methodiek en vertaalt de spiegel die je kind jou voorhoudt. Met deze informatie kun jij weer verder groeien. Begin dit jaar had ik het geluk om een sessie te mogen volgen bij een kindertolk in opleiding: Myrthe Bossenbroek. Ik ben altijd in voor persoonlijke ontwikkeling, dus greep deze kans met beide handen aan. Ik had geen drastische problemen, maar uiteraard vertoont ook Jonah weleens gedrag wat ik niet altijd kan plaatsen en zijn er zeker gevoelens die ik heb weggestopt. Diep heb weggestopt.

Mini me

Er kwam uiteindelijk bij mij naar voren dat ik het op dat moment lastig vond om naar mijn onbewuste, diepere gevoel te gaan. Dat ik me daar nooit helemaal aan overgaf. Een vrij diepe boodschap, die ik er zelf helemáál niet uit had gehaald. Ik dacht dat ik die diepere lagen in mij juist meer en meer aan het omarmen was (hallo blinde vlek!). Inmiddels is het kwartje volledig gevallen, snap ik de boodschap op een dieper niveau en dat zie ik terug in het gedrag van Jonah. Echt magisch vind ik dat! Op naar het volgende avontuur met mijn ‘Magic Mirror’!

Ben je benieuwd wat een kindertolk voor jou kan betekenen? Weet je echt niet meer wat je met het gedrag van je kind aan moet? Dat is helemaal niet erg! Schroom niet om hulp te vragen! Ik kan je in zo’n geval in ieder geval van harte kindertolk Myrthe Bossenbroek aanraden. Ze is inmiddels gecertificeerd kindertolk en ik vond haar een hele integere, sensitieve en warme vrouw. Ik voelde me onmiddellijk bij haar op mijn gemak en ze wist bij mij exact de juiste snaar te raken. Ze had de kern van Jonah’s boodschap meteen te pakken en vertaalde dit op een heldere, duidelijke manier. Ik weet zeker dat ze ook jou met alle liefde verder helpt!

 

Geef een reactie