Onvoorwaardelijke Liefde is als de zon

Van wie houd jij onvoorwaardelijk? Een betere vraag is eigenlijk: van wie dénk jij onvoorwaardelijk te houden? Misschien van je man/vrouw, kind(eren), ouders, vriend of vriendin? Nog belangrijker: houd je überhaupt onvoorwaardelijk van jezelf? Je kunt namelijk niets geven, wat je zelf niet hebt.  

Weet je ook wat onvoorwaardelijke Liefde betekent? Zoals Anita Moorjani in één van haar boeken zo mooi zegt: “Onvoorwaardelijke Liefde is als de zon.” De zon is er namelijk altijd. Soms misschien verstopt achter de wolken of gericht op een ander werelddeel, maar de zon is er áltijd. De zon is ook voor iedereen beschikbaar. Het maakt niet uit wat je denkt, zegt, voelt of doet… Zelfs de in onze ‘menselijke’ ogen grootste crimineel, kan genieten van de zon. Kortom: de zon stelt geen voorwaarden aan wie dan ook, om ervan te mogen genieten. De zon straalt gewoon.

Menselijke Liefde is heel wat anders dan onvoorwaardelijke Liefde. Tegenover menselijke Liefde staat Haat. Menselijke Liefde stelt voorwaarden: ‘Als je je zus en zo gedraagt, heb ik je lief.’ Onvoorwaardelijke Liefde kent geen tegenovergestelde. Het kent namelijk geen oordeel. Het stelt geen voorwaarden.

Stel jezelf nu nog eens de vraag: heb jij jezelf ONVOORWAARDELIJK lief? Accepteer jij jezelf zoals je bent? Als jij in de spiegel kijkt, vind jij jezelf dan precies goed zoals je bent op dit moment? Van binnen én van buiten.

Als je boos, verdrietig of wanhopig bent, denk dan nog eens aan de zon. De zon, die jou zonder voorwaarden laat genieten van haar warmte. De zon, die zichzelf precies goed vindt zoals ze is.

Jij BENT zoals die zon. Jij BENT pure, onvoorwaardelijke Liefde. Laat je hoofd je niet gek maken en maak verbinding met die zon IN jou.

Straal zoals alleen JIJ dat kunt.

“Be different, be authentic, be pure; BE YOU!”

Geef een reactie