Thankful Thursday #7

4- zondag 17 aprilAlweer de 7e Thankful Thursday! De tijd vliegt echt. Afgelopen week was weer een fijne week, met een heerlijk weekend. Ik ging onder andere naar de Orchideeënhoeve en lekker uit eten. Zoals je hebt kunnen lezen in één van mijn vorige blogs ben ik sinds maandag gestart met suikervrij eten. Houd ik het nog vol ;-)? Oké, genoeg gezegd, kijk je mee?

Na de welbekende wandeling besluit ik dat het tijd wordt om de hangmandjes weer te vullen met plantjes. De plantjes had ik al gekocht. Terwijl Jonah nog even in de wagen zit en 'mee helpt', kan ik rustig de mandjes vullen. Onze achtertuin is op dit moment meer modderpoel dan tuin, maar dat mag de pret niet drukken ;-). Wat kleur is altijd goed!

Na de welbekende wandeling besluit ik dat het tijd wordt om de hangmandjes weer te vullen met plantjes. De plantjes had ik al gekocht. Terwijl Jonah nog even in de wagen zit en ‘mee helpt’, kan ik rustig de mandjes vullen. Onze achtertuin is op dit moment meer modderpoel dan tuin, maar dat mag de pret niet drukken ;-). Een beetje extra kleur in de tuin is altijd goed!

1 - donderdag 14 april 2

Dinnertime! Donderdagavond eten we zoals je ziet echt Hollandse pot. Kip uit de oven, scrummbled eggs met spinazie & ui en gekookte aardappelen. Ik vind heel veel lekker qua eten, dus kan dit ook altijd wel waarderen. En ’t is gewoon een makkelijke, gezonde maaltijd.

2 - 15 april 2016 - zara

Donderdag komt er een pakketje van de Zara binnen :). Met alleen maar items voor Jonah. Ik koop zelf niet heel veel bij de Zara, maar voor kleine kindjes hebben ze regelmatig hele leuke items! Jonah is ook nieuwsgierig zoals je ziet ;-).

2 - 15 april 2016 - jas

Ik bestelde onder andere dit jasje. Jonah is nogal warmbloedig, dus zal niet heel vaak een zomerjasje dragen. Met het Nederlandse weer is een jasje soms echter wel een must, dus dan is dit exemplaar altijd goed om in huis te hebben! En hij is blauw, mijn favo kleur.

2 - donderdag 15 april 2016 1

Ook dit shirtje bestelde ik alvast voor de zomer :). Lichtblauw (uiteraard haha).

2 - donderdag 15 april 2016

En wat zien we hier? Opnieuw iets blauws, ik hou ervan :). Dit broekje vind ik echt enorm leuk, kom maar door met het mooie weer! We deden vrijdag verder niet zoveel bijzonders. Ik zit heel diep in mijn geheugen te graven, maar volgens mij deed ik niet veel anders dan op een standaard-thuis-dag-met-Jonah: eten, spelen, dansen (we zijn gek op dansen :-)), lang wandelen en een beetje rommelen in huis.

3 - zaterdag 16 april 4

Zaterdag ging ik samen met de vrouwen van Luuks familie op pad. Een zogenaamde vrouwendag :-). We begonnen met thee, koffie, wat lekkers en een lichte lunch en vertrokken vervolgens naar de Orchideeënhoeve in Luttelgeest. Het was niet zulk mooi weer, dus dit was echt een perfect uitstapje! Ik waande me in een tropische wereld en de tropische tuinen zijn echt heel erg mooi aangelegd. Van een vlindertuin tot een zogenaamde ‘lorituin’ waar je papagaaien kunt zien en evt. voeren. Hoewel Jonah niet mee was, is het ook voor kindjes heel erg de moeite waard. Zij kunnen er lekker rondwandelen, dieren bekijken (en evt. voeren), er is een hele grote zandbak in het midden met een gelegenheid om wat te drinken en je kunt eventueel ook wat in het restaurant nuttigen. Ik vond het een aanrader!

3 - zaterdag 16 april

Mooi!

3 - zaterdag 16 april -

Dit vond ik zo’n aparte bloem! En die kleuren, prachtig.

3 - zaterdag 16 april - orchideënhoeve

Blijft fascinerend, de natuur…

3 - zaterdag 16 april 2

3 - zaterdag 16 april 3

We sluiten de dag af met een gezellig etentje, waar ik geen foto’s van maakte. Heerlijk, zo’n dagje als dit!

4 - zondag 17 april 3

Tante is er, één groot feest! Ze doen een spelletje… Waar is Jonah?


4 - zondag 17 april 6

4- zondag 17 april

Dáár is Jonah, kiekeboe! Haha. Ooooh, ’t is zo’n skattie.

zondag 17 april

Lijkt me duidelijk: Mama thee, dan Jonah ook!

4 - zondag 17 april 2

Dus dan voegen we meteen maar de daad bij het woord ;-). We deden zondag verder bijzonder weinig, echt zo’n relax dagje!

5- 18 april 2016

Op maandag was ik zoals altijd aan het werk en m’n moeder stuurt deze foto van een 19-jarige jongeman met daarbij de tekst ‘echt een leuke knul’. Haha, wie zal dit dan toch zijn ;-)?

6 - 19 april 2016 - 2

Op dinsdag ben ik opnieuw aan het werk en lunch ik buiten de deur. Ik neem een groente quiche. Van de quiche is weinig te zien haha, maar hij was wel lekker :)!

6 - 19 april 2016

Ik bestelde er een muntthee bij en als je goed kijkt zie je daar een koekje…  Die heb ik braaf laten liggen :D.

7 - 20 april 2016

Woensdag is altijd mijn derde en laatste werkdag van de week. Ik kocht in de supermarkt even gauw dit bakje met nootjes, als tussendoortje. Meestal haal ik bij de bio-winkel verse noten, maar dat vond ik nu net te ver lopen… Had ik overigens beter wel kunnen doen.

7 - 20 april 2016 1

Check die ingrediëntenlijst namelijk maar eens. Er wordt zelfs aan een bakje noten extra suiker toegevoegd. WAAROM? Ik had dit gekocht en het etiket niet gelezen. Ging er vanuit dat hier geen suiker aan zou worden toegevoegd. Ik weet dat er bij heel veel supermarktproducten extra suiker in wordt gegooid, maar deze had ik niet verwacht…

7 - 20-4-2016 - little king arthur

’s Avonds eten Luuk en ik bij m’n schoonouders, heerlijk! Bij thuiskomst zie ik dat er een pakketje van www.littlekingarthur.com is aangekomen (verkopen super leuke, veelal fairtrade kleertjes!). Deze prachtige, handgemaakte hoodie kan Jonah straks mooi aan :). Is de kleur ook niet prachtig?

Ik heb een relax weekje achter de rug! Hoe was die van jou?

Geef een reactie