Thankful Thursday #9

20160501_185750 - Copy

Mijn gebed is verhoord :D! The sun is shining!! Echt, wat een heerlijkheid. Ik geniet van iedere zonnestraal die ik maar pakken kan en komend weekend voorspelt nog veel meer zonnigheid. Ik geniet alleen al van die gedachte :-). Maar goed, dat ligt nog in het vooruitzicht, nu eerst terugblikken op afgelopen week. Ik val wellicht in herhaling, maar ook dit was weer een heerlijk weekje bomvol dankbare momenten. Ik merk dat ik de laatste tijd in zo’n lekkere flow zit! Daardoor lijken sommige dingen me echt aan te komen waaien, maar ik zorg dan ook goed voor mezelf en dat draagt er zeker aan bij. Ook afgelopen week had ik weer wat me-time in de vorm van een coachingsessie van Thea Jurina(www.theajurina.nl). Wat een wereldvrouw! Ik had daarna zó veel energie, dat ik spontaan een opruimsessie begon (was ook nodig trouwens ;-)). Dat voelde goehoeeed! Er ontstond dus letterlijk ruimte. Dat gezegd hebbende, hier komen de foto’s :-).

Zoals ik al zei had ik donderdagochtend dus een coachingsessie van Thea Jurina. Wat een heerlijkheid, ik kreeg er zoveel energie van! Jonah was bij m’n schoonouders, waar hij ook z’n middagslaapje deed. Na de coaching had ik dus nog extra tijd voor mezelf en dat besteedde ik nuttig. Ik had zoveel energie, dat ik spontaan besloot rigoureus op te ruimen. De halkast was aan de beurt ;-), ha. Luuk wil dat ik vaker dit soort buien heb hahaha. Oh, een fijne tip: beluister eens het nummer ‘LEF’  van Karin Bloemen. Hele mooie tekst!

IMG_20160428_124012 - Copy

Hallo blij ei! Zelfs schoonmaken kan gelukkig maken, echt ;-). Ik ben me daar ook niet altijd van bewust hahaha. Tot spijt van mijn lief, die overigens ook met gemak over wat troep heen stapt. Gelukkig maar, want de ideale huisvrouw ga ik denk ik niet worden. Dat streef ik overigens ook niet na, maar van troep weggooien word ik wel blij. Dat wil ik dus wat vaker doen.

image-20160428_151718 - Copy

De troep. Bella vindt het ook allemaal wel best.

Ook even weer wat gezelligheid op tafel. Ik merk de laatste tijd dat ik steeds wat meer kleur gebruik in huis. Staat zo vrolijk :).

20160428_195340

Ik trek ook nog even een (luchtig) karma kaartje. Het is de dag van de lach! Er wordt aangeraden om overal de humor van in te zien. Ha, precies mijn mood, helemaal goed. Ik ben echt heppie-de-peppie en misschien een beetje hieper-de-pieper-achtig haha. Genieten :).

20160428_165230

Na de opruimsessie haal ik m’n kind weer op bij opa en oma. We laten daarna samen Bella lekker uit en zie ‘m relax zitten, lekker wijdbeens haha. Komisch kind.

Inmiddels is het vrijdag en vandaag zijn Jonah en ik lekker thuis. Als Jonah slaapt heb ik altijd even een momentje voor mezelf en dit keer neem ik even een lekker kopje thee, met een fijne spreuk :). Let things come to you!

20160429_192045 - Copy

’s Avonds ga ik samen met Wen op kraambezoek bij een goed vriendinnetje van ons. Daar hoort natuurlijk een mooi cadeautje bij! We hadden ze ook al getrakteerd op een verrassingsontbijt van de bakker, viel goed in de smaak (aanrader als cadeau!). En ooooh, het was weer heerlijk om zo’n inimini-mensje te knuffelen. Ze is ook zo mooi en puur! Mijn eigen kleine man leek opeens een mini-reusje haha. En m’n vriendinnetje was ook zo relax, echt heerlijk om te zien.

20160430_115055-1 - Copy

Mijn buurvrouw verkoopt stenen voor een heel aantrekkelijk prijsje (kijk hier maar eens), dus zaterdag ging ik even bij d’r langs en ik kocht onder andere deze stenen.

20160501100001_IMG_1409 - Copy

’s Avonds kregen we visite en ze namen een mooi bosje bloemen mee. Ik ben dol op bloemen!

20160501100144_IMG_1413 - Copy

Zondagochtend is Luuk met Bella naar hondentraining en ga ik opnieuw het courgettebrood bakken. Jonah helpt ook een handje :). Ontspannende bezigheid zo op de zondagmorgen.

20160501113354_IMG_1419 - Copy

Het resultaat! Hij mag wat mij betreft nog iets lichter, dus de volgende keer even een andere overstand gebruiken. Smaakt verder goed, daar doen we ’t voor natuurlijk!

20160501_183151-1 - Copy

Luuk gaat ’s middags naar een voetbalwedstrijd en ik besluit spontaan even langs m’n broertje te gaan, waar m’n ouders later ook komen. Jonah is helemaal gek op alles wat met de boerderij te maken heeft en helpt hier kalfjes voeren. Zo schattig :).

20160501_183201-1 - Copy

Kijk nou hoe lief :). “Opa! Opa! Opa!”. Zo gaat dat ongeveer 😉 haha.

Dit is wat een wazige foto, maar m’n hart smelt hier. Zo lief! Hand in hand met mega-trotse opa.

20160501_185750 - Copy

Na het stal-avontuur gaan we lekker wandelen. Het is zulk prachtig weer. In m’n lievelingsbos :), waar we ook deze koetjes tegenkomen.

Jonah belt nog even met opa. Een hele serieuze aangelegenheid.

20160501_191446 - Copy

Oooooooooh, dit weer. Ge-nie-ten! Ik zeg het gewoon nog maar een keer haha.

Het mooie bospad. Na deze wandeling is het alweer 8 uur en ga ik lekker naar huis. Jonah valt moe en voldaan in de auto in slaap… Een mooie afsluiting van het weekend. Maandag werk ik, terwijl Jonah zich bij opa en oma vermaakt. We kunnen duidelijk niet zonder de opa’s en oma’s, dat hebben jullie wel in de gaten haha. Luuk werkt vandaag ook en het eten staat aan het eind van de dag ook nog eens voor ons klaar. Hoe luxe wil je het hebben (en zo gaat het op alle drie mijn werkdagen!).

IMG-20160503-WA0005 - Copy

Op dinsdag werk ik dus ook en is Jonah bij z’n andere opa & oma (mijn ouders). M’n moeder stuurt weer mooie plaatjes door :). Lekker buiten wandelen, Jonah is er ook gek op.

's Avonds besluit ik eindelijk weer eens bezig te gaan met Jonah's fotoboek. Ik heb twee zwangerschapsdagboeken, een kraamboek en een babyboek af. Daarnaast schrijf ik zo nu en dan een stukje en ik wil dus nog een mooi foto-album maken. Dat wil ik nu eens even afmaken en daardoor duik ik even terug in de tijd. Ooooh, wat hielden we gelijk al veel van ons kleine mannetje! Nicolien Sijtsema legde dit prachtig vast. Zo'n fijne, goede fotograaf! Ik geniet nog steeds van deze foto's.

’s Avonds besluit ik eindelijk weer eens bezig te gaan met Jonah’s fotoboek. Ik heb twee zwangerschapsdagboeken, een kraamboek en een babyboek af. Daarnaast schrijf ik zo nu en dan een stukje en ik wil dus nog een mooi foto-album maken. Dat wil ik nu eens even afmaken en daardoor duik ik even terug in de tijd. Ooooh, wat hielden we gelijk al veel van ons kleine mannetje! Nicolien Sijtsema legde dit prachtig vast. Zo’n fijne, goede fotograaf! Ik geniet nog steeds van deze foto’s.

20140812-388A1781-2

Oke, nog eentje :). Nu houd ik echt op haha. Beloofd.

download_20160504_215421

Woensdag is m’n laatste werkdagje deze week. Daarna kan ons lange weekend beginnen, Luuk is namelijk ook vrij! Jonah was bij Luuks ouders en onze kat Juul krijgen ze er gratis en voor niets bij haha. Jonah is dol op Juul en hier geeft ‘ie haar even wat water (nep natuurlijk). Net wat ze nodig heeft ;-). Ik had een top week, vol energie! Ben benieuwd wat komende week me brengen gaat.

Wat gaan jullie doen op Hemelvaartsdag/Bevrijdingsdag? Nog wat leuks op de planning?

 

 

 

2 comments

Geef een reactie