Inspirerend Mens – Mijn vader

5- 18 april 2016

Er zijn heel veel mensen die mij geïnspireerd hebben en dit is het tweede artikel dat ik wijd aan zo’n inspirerend mens. Ik begon op Moederdag met mijn moeder en jullie raden het vast al… Het is vandaag namelijk Vaderdag en mijn lieve vader is ook een grote inspiratiebron voor mij! Op een hele andere manier dan mijn moeder trouwens. Benieuwd waarom? Ik vertel het je graag!  

Inspirerend omdat…

… Hij zijn hart heeft gevolgd en boer is geworden. Hij had deze droom al als klein jongentje en heeft deze droom nooit opgegeven. Samen met zijn broer heeft hij de boerderij van zijn vader overgenomen, om jaren later vervolgens helemaal voor zichzelf te beginnen. Mijn vader is voor mij het levende bewijs dat als je echt in je dromen gelooft en ook daadwerkelijk tot actie overgaat, die dromen werkelijkheid kunnen worden. Hij heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Ik durf met een gerust hart te stellen dat mijn vader een prachtig bedrijf heeft opgebouwd en inmiddels datgene heeft bereikt wat hij altijd heeft gewild.

Mijn mooiste jeugdherinnering

Mijn vaders hart ligt bij de boerderij en daar heb ik dan ook mijn mooiste herinneringen aan. Dat is gelijk het grote voordeel aan een vader die boer is: hij is ALTIJD thuis. Ik hielp ‘m vaak in de stal en ging ook regelmatig mee op de trekker. Mijn vader is echt een verhalenverteller en vertelde dan dus allerlei verhalen. Dat zijn kleine neefje (mijn grote neef) bijvoorbeeld kwam logeren toen hij nog thuis woonde en hij en zijn broer hem allerlei ondeugende streken lieten uithalen. Dan vloog de soep bijvoorbeeld weer in het rond, nadat hun neefje met de vuist op tafel had geslagen tijdens het eten. Hierbij raakte hij ook precies de lepel die in het bord met soep lag… Dat hadden ze hem dan zogenaamd echt niet geleerd hoor haha. Ook kwam er regelmatig een schuin mopje voorbij. Je zou zijn snuit dan ook moeten zien hahaha, hij genoot er zelf net zo van.

Wist je dat…

… Mijn vader zijn haar regelmatig met groene zeep wast? Zijn geheime middel tegen kaalheid. Bij mijn vader werkt het in ieder geval wonderwel, want ook al is hij inmiddels wel een beetje kalend, hij heeft dit lang weten uit te stellen.

… Zodra de R in de maand verschijnt, mijn moeder levertraan inslaat voor mijn vader? Dit zit o.a. vol met omega-3-vetzuren. Er gaat in die maanden dagelijks een lepel naar binnen, dat versterkt de weerstand. Weer zo’n natuurlijk wondermiddeltje! Wij kregen dit vroeger ook altijd in de herfst & winter. Lekker is anders, maar dat het goed voor je is, is zeker!

… Mijn vader echt een verhalenverteller is? Als hij eenmaal op de praatstoel zit, dan kun je er maar beter voor gaan zitten :D. Zoals ik al zei ging ik vroeger regelmatig mee op de trekker en dan vertelde mijn vader hele verhalen over vroeger. Grutte Pier kwam dan ook vaak voorbij (een heldhaftige Fries die ploegen kon optillen)

… Mijn vader sowieso erg van kletsen houdt? Als je mijn vader langs de weg zet, kletst hij met iedereen die voorbij komt. Ongeacht wie je bent en ongeacht hoe druk hij het heeft. Dan heeft ‘ie bijvoorbeeld super snel zijn eten naar binnen gepropt, omdat hij het druk heeft, staat ie vervolgens doodleuk met een voorbijganger te kletsen. PRACHTIG vind ik dat, lekker doen waar je gelukkig van wordt. Als ik er alleen al aan denk, moet ik al lachen haha. Ik heb die EigenWijsheid niet van een vreemde zullen we maar zeggen ;-).

… Mijn vader ook DOL op suiker is? Echt een understatement. Overal gaat een berg suiker in: in de yoghurt, thee, koffie. Het smaakt ‘m niet zonder suiker. Met Engelse Drop maak je hem ook altijd heel gelukkig.

… Mijn vader een grote knuffelbeer is? Echt waar.

Ik kan wel een boek schrijven over mijn vader haha, de wist-je-datjes zijn nog lang niet compleet. Voor nu is dit echter precies genoeg. Papa, je bent de liefste vader die ik me kan wensen en ik ben ook heel trots op jou als opa ♥.  Hou van jou!

20160501_183201-1 - Copy

 

This entry was posted in Love.

2 comments

Geef een reactie