De allerbeste opvoedmethode, hij bestaat!

DSC03908 (2)Ik geloof dat er één opvoedmethode is die het allerbeste is. Het allerbeste voor JOU, maar ook voor iedere andere opvoeder in deze wereld. Welke dat is? Ik leg het je uit.

Eerst wil ik je een paar vragen stellen. Wanneer voel jij je op je áller gelukkigst? Op je aller, aller, áller gelukkigst? Wanneer heb je het gevoel dat je de héle wereld aankan? Dat het niet uitmaakt wat een ander doet, zegt, vraagt of vindt; jij voelt je TOP, fantastisch, súper gelukkig. Misschien is dat als je aan een bepaalde vakantie denkt, aan het moment dat je je kind voor het eerst vasthield of als je denkt aan datgene wat je ooit hoopt te bereiken in je leven. Roep dat gevoel eens bij jezelf op en VOEL het. Voel wat dit gelukzalige gevoel met je doet. Blijf je focussen op die positieve  gedachtes en misschien brengt het zelfs een glimlach op je gezicht.

Bekijk vanuit dit gevoel eens de wereld om je heen en kijk vooral naar je kind(eren). Stel jezelf deze vragen ook eens op een moment dat je alleen thuis bent, samen met je kind(eren). Wek dat gelukkige gevoel gewoon maar eens op, daar heb je verder niets concreets voor nodig. Ervaar vervolgens wat dit doet met je omgeving. Hoe reageert jouw kind op jou, op het moment dat je je super gelukkig voelt?

Geloof mij: als je dit gelukzalige gevoel steeds vaker weet op te wekken, wordt het op een gegeven moment steeds meer een natuurlijke staat van Zijn. Je bent op zo’n moment IN BALANS en vooral bij kleine kinderen zul je snel zien wat dit teweeg brengt.

Er is dus één opvoedmethode die naar mijn idee het allerbeste is: ‘Wees met JeZelf in Balans’. Dan volgt de rest namelijk vanzelf. Wees gelukkig met wie je  bent, waar je staat, wat je doet; ONTSPAN. Het is allemaal goed. Sta vooral stil bij datgene waar je gelukkig van wordt en je zult zien dat de wereld om je heen steeds een beetje mooier wordt. Puur en alleen, omdat jij er met andere ogen naar kijkt.

Geef een reactie