Eerlijke baby- en kinderkleding (0-2 jaar) #FashionRevolutionWeek

Wilson & Frenchy - feathersHet is vandaag de laatste dag van de wereldwijde ‘Fashion Revolution Week’!  Het doel hiervan is om de mode-industrie bewust te maken van hun verantwoordelijkheid voor eerlijke, ‘schone’ kleding. En dat ze er natuurlijk actie op gaan ondernemen! Een goed moment om eens wat mooie kinderkledingmerken onder de aandacht te brengen die bewust omgaan met het milieu en de makers. Kijk je mee?

Goed om te weten: Een aantal merken zijn GOTS gecertificeerd. Dit is een wereldwijd erkend keurmerk die eisen vaststelt om de biologische status van textiel te waarborgen. Hierbij worden ook voorwaarden gesteld aan de omstandigheden waarin de stoffen en kleding worden gefabriceerd. Dus géén kinderarbeid en minimumloon bijvoorbeeld 🙂!

 

1.Fresk

fresk collectie

Fresk (GOTS gecertificeerd) – Ik vind dit een prachtig babymerk van Nederlandse bodem. Zachte stoffen, fijne pasvorm en 100% biologisch katoen. Volgens de makers zelf babykleding met een ‘Hollands design met een vleugje Scandinavië’. Onder andere verkrijgbaar via dekleinevogelaar.nl.

2. Verh!p

verhip

Verh!p – Nog een mooi, héél jong babymerk van Nederlandse bodem. Ik zag dit merk vorig jaar al voorbij komen bij crowdfunding.nl en vind het echt een prachtig initiatief. De kleding is comfortabel voor baby’s, gemakkelijk in gebruik voor de ouders en duurzaam & eerlijk door de hele keten. Wat ik heel handig vind is de omslag bij de armpjes & beentjes. Zo kunnen de kleertjes heel lang gedragen worden! Er is echt over ieder detail nagedacht. Als ik zwanger was of een baby’tje had wist ik ’t wel :-). Verkrijgbaar via babyverhip.nl.

3.Wilson & Frenchy 

Wilson & Frenchy - feathers

  1. Wilson & Frenchy (Fairtrade) – Aaah, dit vind ik zo’n mooi merk en dan is ’t ook nog fairtrade! Daar word ik nou blij van. Het merk komt uit Australië, maar een deel van de collectie is via littlekingarthur.nl ook in Nederland verkrijgbaar! Ik heb zelf een hele mooie romper met veren van Wilson & Frenchy en kan uit ervaring zeggen dat deze ook na heel vaak wassen nog steeds prachtig is.

4. Noeser

noeser-harem-pants-boots-blueNoeser (GOTS gecertificeerd) – Nog een mooi kindermerk van Nederlandse bodem! Noeser gebruikt alleen stoffen die GOTS gecertificeerd zijn, fijn! Daarnaast hebben ze kleding t/m maat 92. Qua ontwerp vind ik persoonlijk niet alles even mooi, maar de harem-broekjes kan ik bijvoorbeeld wel waarderen :-). Ik houd wel van baggy pants bij m’n kleine man! Verkrijgbaar via www.noeser.eu

5. Babysprouts & co

hoodie

Babysprouts & co – Dit merk maakt ook kleding voor iets grotere kindjes (lees: Jonah’s maat :-)!) en de maten gaan van 0 t/m 2-3 jaar. De producten zijn handgemaakt in de U.S. en er wordt veel gebruik gemaakt van biologisch katoen (Niet bij alle producten overigens!). Helaas niet fairtrade of GOTS gecertificeerd, maar door te kiezen voor biologisch katoen maak je al een bewustere keuze. Ik vind de broekjes & hoodies van biologisch katoen in ieder geval echt fantastisch. Bovenstaande trui heb ik bijvoorbeeld besteld via littlekingarthur.nl en hij is prachtig! Ik bestelde er eerder ook een grijs broekje van en die is ook zó mooi!

Heb jij nog andere suggesties :-)?

 

 

2 comments

Geef een reactie