Top 10 originele kraamcadeaus

top 10 kraamcadeaus

Tijdens mijn kraamtijd werden we enorm verwend met de meest prachtige cadeaus voor ons kleine mannetje. Natuurlijk draait het daar niet om, maar een cadeau dat met liefde & aandacht is gemaakt of uitgezocht doet een kraamvrouw toch goed. En nee, dat hoeft niet duur te zijn. Binnenkort op kraambezoek en nog geen idee wat je wilt geven? Hierbij wat ideeën!

1. E E N  B A B Y  H O R O S C O O P

Op het moment dat een baby geboren wordt, staan de sterren en planeten in een bepaalde stand. Op basis van deze gegevens kan een baby horoscoop gemaakt worden. Hierin wordt bijvoorbeeld gekeken naar de behoeftes van een kindje op het gebied van: veiligheid, geborgenheid, wat het kindje prettig vindt etc. Het kan je bijvoorbeeld inzicht geven in de reden waarom je kindje moeilijk in slaap valt. Voor 30 euro kun je via www.solvie.nl een persoonlijk gemaakte baby horoscoop bestellen (via mail). Deze zou je dan zelf kunnen afdrukken en mooi kunnen inbinden. Wellicht ken je zelf een goede astroloog, dan zou je hem of haar natuurlijk ook kunnen vragen! Een mooi voorbeeld van een baby horoscoop kun je vinden op de website van Henriëtte Koks.

2. H A N D G E M A A K T  C A D E A U (voetenzak/slofjes/sokjes)

Op zoek naar een origineel kraamcadeau en handig met de naaimachine? Koop mooie stoffen (of laat de kraamvrouw een mooie stof uitkiezen) en maak bijvoorbeeld een voetenzak! Ik kreeg een handgemaakte voetenzak voor mijn kleine man en vond ’t een topcadeau. Ook gebreide sokjes of slofjes zijn prachtig om te geven of te krijgen.

3. E E N  E D E L S T E E N   O F   M I N E R A A L

Ik geloof in de werking van edelstenen & mineralen, maar ook als je dat niet doet kan het een heel mooi, symbolisch cadeau zijn. Er bestaan edelstenen die symbool staan voor de geboortemaand van een kind (een geboortesteen), maar niet iedere steen is even betaalbaar. Wil je graag een mooie steen geven voor op de babykamer, denk dan eens aan rozenkwarts. Voor degenen die het interesseert: rozenkwarts bevordert o.a. de liefde en werkt op het hartchakra. Voor meer informatie verwijs ik je graag naar de website van Tosca Tetteroo.

4. S Y M B O L I S C H: G E E F   E E N   B O O M P J E

Ik houd persoonlijk erg van bomen en vind een symbolisch, duurzaam cadeau als dit echt prachtig. Jonah heeft van ons voor zijn 1e verjaardag bijvoorbeeld een olijfboompje gekregen, wat o.a. symbool staat voor kracht & een positief toekomstbeeld. Ik heb zelf goede ervaringen met www.geefeenboompje.nl, waar ook nog eens 50 cent per boompje aan het goede doel ‘Nature for Kids’ wordt gedoneerd!geef een boompje

 

4. V E R S   B E R E I D E   M A A L T I J D

Een (biologische) vers bereide maaltijd die eventueel ingevroren kan worden!

Ja, je leest het goed. E T E N. Wij waren gezegend met een fantastische kraamverzorgster met Italiaanse roots, die destijds onder andere een héérlijke pastasaus in elkaar draaide. Manlief hoefde enkel de ingrediënten te halen. De helft van de saus kon daarna ook zo, húp, de vriezer in. Maar ook bijvoorbeeld een grote pan soep is ideaal. Voedzaam, lekker & makkelijk. Mogelijkheden genoeg! Echt, de kraamvrouw (plus de rest van het gezin) zal je dankbaar zijn.

6. B R I E V E N  A A N   M I J N   B A B Y (€12,50)

Voor een moeder die van schrijven houdt, is dit echt een prachtig cadeau. Elke brief inspireert jou als moeder om je toekomstverwachtingen, herinneringen en adviezen te delen met je kind. Bijv. ‘Op de dag dat jij bent geboren…’ of ‘Ik lach wanneer jij…’. Jaren later mag je kind op door jou gekozen data de zegels verbreken, om te lezen wat jij speciaal voor hem of haar hebt geschreven. Hoe bijzonder is dat! Mijn moeder heeft heel wat bijgehouden over mij (en dat met 4 kinderen, respect!) en ik vind het echt heerlijk om dit terug te lezen. Daarnaast houd ik van schrijven, dus heb ik dit mijzelf cadeau gedaan.

7. E E N  B A B Y H A N G M A T J E  

Hoe relax ziet dit eruit? Je kunt een babytje hier heerlijk in wiegen. Ik kan me ook zo voorstellen dat een baby zich hier heel geborgen in voelt. Er wordt wel aangeraden om je kindje hier niet zonder toezicht in te laten en het is niet geschikt als permanente slaapplek. Dat gezegd hebbende: ik vond ‘m fijn! Wel hadden wij een hangmatje die eigenlijk wat te groot was voor de box, dus let hier bij aankoop op. Bij een eventueel volgend kindje zou ik er om die reden een standaard bij kopen. Een mooi, fairtrade babyhangmatje van Naya Nayon vind je hier.

baby hangmat

8. V O O R L E E S B O E K 

Oké, oké. Deze is misschien iets minder origineel. Hij móet er echter in, want ik HOUD van boeken. Een boek is naar mijn mening altijd goed. Echt, de kast van Jonah zit nu al propvol met de mooiste klassiekers (mede mogelijk gemaakt door zijn tante). Pieter Konijn is één van mijn favorieten (die tekeningen alleen al!), maar er zijn zoveel mooie kinderboeken. Als je iets wilt  geven waar de pasgeboren spruit in het eerste jaar al echt wat aan heeft, dan zijn geluiden, voel- en knisperboekjes een aanrader. Anders zou ik zeggen: leef je uit! Keuze genoeg.

9. S O ‘ P U R E   B A B Y   B L O K K E N (Sophie de Giraf, €12.99)

Blokken van 100% natuurrubber, dus volledig veilig voor je kleintje. Jonah heeft hier echt heel veel mee gespeeld, op gesabbeld en nog steeds vliegen ze hier af en toe in het rond. Ze zijn klein, waardoor ze ook perfect in het handje van baby’tjes passen. Plezier gegarandeerd!

10. M I L E S T O N E   C A R D S (€16,95) 

Ook deze laatste is misschien iets minder origineel, maar ik vind het echt een musthave voor iedere moeder. Je hebt ze inmiddels ook in allerlei soorten en maten, maar ik blijf de originele variant erg mooi vinden. Super leuk om cadeau te geven of te krijgen! Met de ‘Milestone Cards’ wordt het namelijk nóg leuker om bijzondere momenten vast te leggen. Naast de ‘… weken oud’-kaarten heb je ook kaarten voor bijvoorbeeld het eerste tandje en de eerste lach.

DSC03485

 

Geef een reactie