Het avontuur wacht op jou!

Yneke & JonahGisteren had ik echt zó’n heerlijke dag! Ik besloot samen met een vriendin spontaan een dagje naar de sauna te gaan en dat was ZO genieten. Het hoogtepunt, geloof het of niet, was het IJS- en IJSKOUDE dompelbad! Op een gegeven moment stonden we tot onze eigen verbazing gewoon ruim een kwartier te kletsen, terwijl we tot ons middel in ijskoud water stonden. Af en toe dompelden we ons weer even onder, wat een enorme sensatie teweeg bracht in ons hele lijf. Ik kreeg er echt zo’n OER gevoel van. Alsof ik de hele wereld aankon! HÉÉRLIJK.

Hoewel ik eerst wat huiverde om het bad in te stappen, deed ik het toch. Stap voor stap. Om vervolgens te ervaren dat dat ijskoude water zo koud uiteindelijk helemaal niet aanvoelde. Echt waar! Voor mijn gevoel echt een metafoor voor het leven. Het leven is één groot avontuur en hoe vaker we het avontuur aangaan, hoe vaker we zullen beseffen: zo spannend is het eigenlijk niet. Vooraf lijkt het misschien heel erg spannend, maar uiteindelijk is het vooral héél erg leuk!

Laat het leven je omarmen, laat je erin onderdompelen! Dat kan in één keer of stap voor stap, alles is goed. Iedere uitdaging is voor mij als dat bad met ijskoud water. Het lijkt op het begin misschien iets wat je liever overslaat, maar als je je eenmaal hebt ondergedompeld, komt er een soort euforisch gevoel naar boven. YES, YOU DID IT!

Hoe verleidelijk het ook is om dat ijskoude bad over te slaan, doe in het vervolg eens gek. Stap er voor de verandering een volgende keer gewoon eens IN. Met andere woorden: ga die uitdaging aan. Doe iets waarvan je diep in je hart voelt dat je er heel veel plezier uit gaat halen, maar waarvan je op dit moment op één of andere manier denkt: “Neeee joh, doe niet zo gek! Dat kan ik niet!” Iets waar je op één of andere manier nog wat huiverig voor bent. Laat je hoofd je echter niet van de wijs brengen met opmerkingen als ‘dat kun jij  niet’ of ‘wat zal de buurvrouw wel niet denken’. Het gaat erom wat JIJ wilt. Waar JIJ plezier uit haalt. Jij kunt echt véél meer dan je denkt. Véééél meer.

Be brave, be YOU! GO!

Geef een reactie