De kracht van contrast

IMG_1990

Contrast, het leven zit er vol mee.

Vrede en Oorlog
Eb en Vloed
Leven en Dood
Verdeeldheid en Eenheid
Dag en Nacht
Haat en Liefde

Op aarde staat tegenover ieder dieptepunt een hoogtepunt. Tegenover ieder dal staat een piek en wij mogen als mens beide ervaren. Dat vinden we niet altijd leuk, niet altijd makkelijk, maar het is wel de enige manier om te groeien. Als mens. Als ziel. Als pure Liefde. Daar komt contrast ook uit voort, uit pure Liefde. De kunst is om jezelf en anderen te omringen met die Liefde. In hoogte- en dieptepunten.

Contrast is er in alle soorten en maten en het is dagelijkse kost. Toen ik jonger was, fietste ik bijvoorbeeld altijd naar school. Als ik op de heenweg dan wind tegen had, wist ik dat ik op de terugweg waarschijnlijk wind mee had. Met dat in het vooruitzicht, werd die wind tegen een stuk draaglijker. De terugweg zou ik namelijk nauwelijks hoeven te trappen, hoe relax! Daarnaast was die wind tegen tegelijkertijd ook een geschenk: ik kreeg er gratis een top conditie van en energie voor tien! Dat geschenk zag ik destijds niet altijd hoor haha, maar nú des te meer.

Door die wind mee in je leven inténs te waarderen, zul je zien dat de wind tegen op den duur steeds minder krachtig wordt. Hoe dat kan? Perceptie (jij erváárt de wind tegen anders), maar ook doordat je meer Liefde in je leven toelaat. Hoe meer Liefde jij toelaat, hoe meer Liefde er in je leven kan verschijnen.

Het aanvaarden van contrast in je leven en er iets waardevols uit halen, kan heel intens zijn. Een dierbare die jij veel te vroeg moet missen, is soms bijna onverteerbaar. Ik spreek gelukkig niet uit eigen ervaring, maar toch hoor je vaak dat mensen júist op zulke momenten beseffen hoeveel Liefde er op deze aarde is. Mensen verenigen zich bijvoorbeeld om geld in te zamelen voor jouw zieke kind. Of al die lieve doktoren en verpleegsters die je omringen met liefde, op het moment dat jouw geliefde in het ziekenhuis op sterven ligt. Leven & dood is een contrast wat vaak intense emoties met zich mee brengt. Dat mag, daar is helemaal niets mis mee. Omring jezelf in zo’n geval met Liefde. Met een hoofdletter L. Houd van jezelf. Dat is niet egoïstisch, dat is juist super krachtig. Het allermooiste geschenk van de hele wereld wat jij jezelf en een ander kunt schenken is Liefde.

Jij bent Liefde. Pure Liefde. Wat er ook in de wereld gebeurt, welk contrast er ook in je leven ten tonele verschijnt. Weet dat die Liefde er altijd is.

Ontvang ieder contrast met Liefde. Met open armen! Je zult zien dat er altijd een geschenk in verborgen zit. Een geschenk voor je ziel, voor JOU. Hoe moeilijk dat voor ons, als mens, soms ook te begrijpen is. Het draait allemaal om Liefde. Liefde voor jou, dóór jou en IN jou. Sla je armen dus vooral om jezelf en die ander. Op hoogte- én dieptepunten. Shine your light!

“Let our love shine a light in every corner of my heart” – Katrina and The Waves

Knuffelen

 

Geef een reactie