Het leven mag je komen aanwaaien.

Nog zo'n fijne foto van onze vakantie op Ibiza. Samen met Ria, m'n zus.

Met welk gevoel sta jij op? En met welk gevoel zóu je iedere dag op WILLEN staan? Welk gevoel zou je willen hebben als je wakker wordt? Blij, enthousiast, tevreden of juist rustig..? En wil je dit gevoel de hele dag ervaren? Of wil je de energie gedurende de dag opbouwen en aan het einde van de  dag een ultiem feestje bouwen?  

Ik ga je iets fijns vertellen: DAT KAN! Nog iets fijners: het enige wat je nodig bent, ben JIJ! Zo. Dat was de openbaring van vandaag haha. Het enige wat je hoeft te doen is namelijk dit: intunen op het gevoel dat je wilt ervaren. Oké, oké, dat is misschien niet altijd even makkelijk, máár je kunt het jezelf wel makkelijk máken. Oefening baart kunst. Van nature zijn we hier namelijk heel goed in, we zijn alleen vaak vergeten hoe het moet. De beloning is ook groots. Zodra je dit fijne gevoel namelijk in iedere vezel van je lijf voelt, zul je positieve veranderingen in jezelf en je omgeving gaan waarnemen. Als vanzelf komt alles wat je op dat moment verlangt naar je toe. Vaak niet zoals JIJ het bedacht had, maar wel PRECIES datgene wat passend is. Passend bij JOU.

Op het begin kan het helpen om een situatie te visualiseren die je hebt meegemaakt en die dat gelukzalige/rustige/tevreden/enthousiaste gevoel bij je teweeg bracht. Misschien helpt het om een prachtige vakantiefoto op je nachtkastje te zetten, die je iedere ochtend bij het wakker worden ziet. Zo begin je de dag al goed! Op een gegeven moment kun je echter in een micro seconde afstemmen op ieder fijn gevoel dat je wilt en kom je tot het besef dat ieder moment zoveel moois in zich heeft. Dat het enige moment dat daadwerkelijk telt NU is en dat alles, daadwerkelijk álles op JOU reageert.

Yn & Jonah - Muiderslot

Dat wil niet zeggen dat je nooit meer onprettige gevoelens hebt, maar die zullen steeds sneller verdwijnen. Puur doordat jij er geoefend in bent geraakt je te focussen op datgene wat je wél wilt. Ik las laatst dat een emotie minder dan een minuut daadwerkelijk een reactie teweeg  brengt in je lijf (volgens mij zelfs iets van 20 seconden). Daarna is die emotie fysiek gezien dus weg en is het aan jou om die emotie ook weg te láten. Althans, als je dat wilt.

Je hoeft niet te wachten tot morgen om je fijner te voelen. Om het leven te leven dat jij wilt. Het kan NU. Mijn ervaring leert dat het iedere dag makkelijker gaat, zodra je je hiervan bewust bent. Moeitelozer. Hoe meer ik in het NU leef en geniet, hoe mooier het leven daadwerkelijk wordt. Geloof mij: er komen steeds meer fijne gebeurtenissen en mensen op je pad,  zodra je je overgeeft aan het leven. Mensen waarmee het  contact zó vanzelf gaat en die je zo goed aanvoelen. Perfect passend bij JOU. Je gaat daarnaast  zien hoe naadloos alle gebeurtenissen in je leven in elkaar passen en dat niets op toeval is gebaseerd.

Het leven is fascinerend en zó waanzinnig mooi. Koester het, hou ervan, smúl ervan. Laat alles naar je toe komen, dat mag! Het leven mag je komen aanwaaien, hoe onze maatschappij ook vindt dat we overal ‘hard’ voor moeten werken. Het enige wat je hoeft te doen is aanwezig zijn in dit moment, dat is alles. Eigenlijk zou op iedere ‘bucketlist’ op 1 moeten staan: Leven in het NU. Als je dat namelijk doet, komen al je diepste wensen vanzelf uit.

Gris iedere seconde van het leven mee en zie uitdagingen als één groot avontuur. Het leven was nog nooit zo leuk en wordt alsmaar mooier. Dat beloof ik je.

Ik houd van het leven en van jullie allemaal ♥. Ik wens jullie ontelbaar veel Genietmomentjes toe!

Geef een reactie