Vrij als een vlinder

3 - zaterdag 16 april 2
Vanochtend zag ik een prachtige vlinder, met heldergroene vleugels. Ze zat tegen het raam in onze woonkamer en ik had nog nooit eerder zo’n vlinder gezien. Ik bestudeerde haar vleugels en was verbaasd over haar kleurenpracht. Hemels groen… Later, toen ik aan het stofzuigen geslagen was, kwam ik haar weer tegen in de vensterbank. Precies op de plek waar ze eerder die ochtend ook zat. Ik zoog haar bijna op in een moment van onoplettendheid, maar gelukkig hield ze zichzelf stevig vast. Ik zag hoe ze haar pootjes vastzoog aan de vensterbank en op dat moment werd ik direct terug gezogen in het NU. Ik hield op met stofzuigen en legde m’n hand neer naast haar pootjes. Aarzelend stapte ze op m’n hand, om er vervolgens haastig weer af te stappen. Na een tijdje vertrouwde ze me echter en bleef ze zitten, waarna ik haar naar buiten bracht. Ik deed de deur open en ze sloeg haar vleugels uit en vloog. De wijde wereld in.

Ik zag haar gaan en genoot. Wat is de natuur toch ook mooi en wat doet het me keer op keer weer verbazen. De kleurenpracht van een vlinder, de moeiteloosheid waarmee ze naar grote hoogten stijgt en de tederheid waarmee ze zich voortbeweegt. Zachtjes, geruisloos maar toch ook overduidelijk aanwezig.

Je hoeft niet te schreeuwen om gehoord te worden, je mag er gewoon zijn. Net als die vlinder. Wees gewoon wie je bent, gooi je masker weg en je zult gezien worden. Door iedereen. Je prachtkleuren zullen naar voren komen en niemand kan meer om je heen. Je straalt. Heb vertrouwen in het leven, ook al lijkt het nog zo donker. Jij bezit een kleurenpracht waar je stijl van achterover slaat, zo mooi, zó prachtig.

Sla je vleugels uit en vlieg. Vlieg tot ongekende hoogtes en laat de wereld jóuw kleurenpalet zien, dat is alles waarvoor je hier gekomen bent.

IMG_20160505_124038

 

This entry was posted in Pray.

Geef een reactie